Z predstavenia notebookov, monitorov a tlačiarní HP

Pracovné notebooky

Firma HP rozširuje svoju ponuku produktov o modernizované pracovné notebooky s masívnejším obsadzovaním procesorov AMD Ryzen. O atraktívne prírastky sa rozrastá i rodina herných mašín Omen. Nechýbali ale ani monitory do práce či na široko gamutové na grafiku a k videniu boli tlačiarne, v rámci ktorých nám HP ukázalo aj jednu revolučnú novinku. Na výstavisku bolo mnoho zaujímavého a z každého rožka troška.

Envy, EliteBook a ProBook

Najskôr preletíme pracovné a biznisové notebooky, ktorými je HP známe. Dočkali sa veľkého množstva inovácií, či už ide o menšie rámčeky okolo displeja, tenšie telá, prepracované chladenie, nové reproduktory alebo bezpečnostné prvky.

Výrobca postupne zjednocuje dizajn a nové pracovné notebooky vyzerajú naozaj elegantne. Nechýbajú kvalitné použité materiály či prvotriedne spracovanie. Zaujímavosťou je hardvérový vypínač kamery, ktorý patrí k novým prvkom bezpečnosti. Nebudete si už tak musieť kameru na notebooku prelepovať páskou. Zaujímavé je taktiež, že konvertibilné 360 zariadenia sa postupne rozšírili celým portfóliom pracovných notebookov. Chválime prítomnosť portov Thunderbolt 3, ktoré umožňujú bohatú konektivitu a dokovanie.

   

HP Envy 13

Tento notebook bol postavený s maximálnym ohľadom na mobilitu. Dostal preto najnovšie procesory Intel, vďaka ktorým vydrží na batérii až 19 hodín, čo je takmer o 41 % dlhšie než predchádzajúca generácia. Má elegantný a odolný celohliníkový dizajn s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov. HD displej s minimálnym okrajom na troch stranách, štyri reproduktory HP a zvuk od Bang &Olufsen sú už len pomyselnou čerešničkou.

HP Envy 13 je na Slovensku dostupný od 929 eur.

HP ENVY 17

U tohto modelu sa HP zameralo najmä na výkon. Pre maximálnu produktivitu, kreativitu i voľnosť pri zábave je vybavený nielen 8. generáciou procesorov Intel Core, ale aj grafickou kartou Nvidia GeForce MX250. Zlepšil sa aj pomer veľkosti displeja voči telu, lebo horný rám schudol od predchádzajúcej generácie o 45 %.HP Envy 17 je na Slovensku dostupný za cenu začínajúcu na 1029 eur.

HP Pavilion x360 14 & 15

Zariadenie HP Pavilion x360 14 a 15 ponúkajú prémiové prvky ako je trojrozmerná kovová základňa na klávesnici, elegantné farebné varianty, výrazne vyšší výkon a výber z grafických kariet za dostupnú cenu. Pri modeli HP Pavilion x360 14 je na výber medzi Nvidia GeForce MX130 a MX250, 8. generácia procesorov Intel až po Intel Core i7. A v neposlednom rade výber duálnych úložísk a až 16 GB pamäte. To všetko dopĺňa takmer 11-hodinová výdrž na batérii. HP Pavilion x360 15 ponúka výber z HD alebo FHD displejov, samostatnú numerickú klávesnicu, 8. generáciu procesorov Intel až po Intel Core i7 a samostatnú grafiku Radeon 535.Cena HP Pavilion x360 14 začína na sume 559 eur.
Cena HP Pavilion x360 15 začína na sume 859 eur.

HP Envy x360 13 & 15

Hybrid HP Envy x360 13 beží na výkonnej 2. generácii procesorov AMD Ryzen, s ktorými vydrží na batérii až 14,5 hodiny. HP ENVY x360 15 vsádza na všestrannosť a bude k dispozícii s procesormi AMD aj 8. generáciou procesorov Intel Core. Na batérii vydrží až 13 hodín. Horný rámček jeho displeja sa oproti predchádzajúcej generácii stenčil o 28 % a na výber bude aj konfigurácia s AMOLED displejom, ktorý ponúkne dokonalé zobrazenie farieb a jas.

HP ENVY x360 13 sa predáva za cenu 769 eur.
HP ENVY x360 15 s procesormi Intel je v predaji za cenu začínajúcu na 949 eur.
HP ENVY x360 15 s procesormi AMD je k dispozícii od 729 eur.

HP EliteBook x360 830 G5

Najjasnejší firemný konvertibilný laptop na svete, ktorý je možné pohodlne používať aj v horších svetelných podmienkach. Umožňuje štyri módy použitia a prispôsobí sa akýmkoľvek úlohám a modernému spôsobu práce. Vďaka ultratenkému baleniu, nízkej hmotnosti, odolnosti proti náhodným nárazom, dostatočnému výkonu a pokročilej možnosti spravovania a zabezpečenia, je skvelou voľbou pre prácu v teréne. O skvelý výpočtový výkon sa postará štvorjadrový procesor Intel Core i5-8250U spolu s integrovanou grafickou kartou Intel HD 620. Svoje dáta môžete uložiť na 256 GB SSD disk. Bezdrôtové pripojenie zabezpečí technológia Bluetooth a WiFi. Nechýba ani USB 3.1 porty, čítačka odtlačkov prstov, podsvietená klávesnica alebo dokovací USB-C konektor.

HP EliteBook x360 830 G5 s Intel® Core i5-8250U bude dostupný od júna.
HP EliteBook x360 830 G5 s s Intel® Core ™ i7-8550U sa bude predávať od júna.

HP ProBook 450 G6

Ideálny pre profesionálov v podnikovom prostredí alebo v malých a stredne veľkých firmách, ktorí hľadajú cenovo dostupnú kombináciu inovácie,základného zabezpečenia a multimediálnych funkcií. Vysoký výkon, dlhá výdrž batérie a ultratenký dizajn sú pre neho samozrejmosťou. Je vybavený širokým výberom bezpečnostných funkcií, vďaka odolnému šasi a možnostiam pripojenia sa prispôsobí akýmkoľvek firemným potrebám. Pracuje naplno s najnovšími voliteľnými procesormi Intel Core™ 8. generácie, voliteľnou samostatnou grafikou Nvidia GeForce a dlhou výdržou batérie.


HP ProBook 450 G6 bude na Slovensku dostupný od júna.

HP ProBook 445 G6

Toto želiezko v ohni beží na 2. generácii mobilných procesorov AMD Ryzen. Elegantný dizajn zdedil po prémiových zariadeniach HP EliteBook a pochváliť sa môže tiež ultratenkým hliníkovým šasi s jemnými líniami a čistými hranami. Zdieľanie obsahu uľahčuje 180° pánt, vďaka ktorému môže používateľ počítač úplne roztvoriť. Pre vzdialenú spoluprácu je poruke funkcia HP Noise Cancellation, ktorá dokáže pri audio alebo video konferenciách potlačiť okolitý hluk až do 20 dBA.

HP ProBook 445R bude na Slovensku dostupný od júna za cenu začínajúcu na 499 eur.

HP ProDesk 405 G4

Výkon, zabezpečenie i možnosti rozšírenia v kompaktnom a štýlovom balení prináša prvý stolný mini počítač radu 400. Je vybavený 2. generáciou procesora AMD Ryzen PRO s vstavanou grafikou Radeon Vega. Môže podporovať až tri monitory, čo ocenia zákazníci, ktorí potrebujú výkonný systém pre tvorbu obsahu spolu s pokročilými možnosťami procesorov AMD v oblasti zabezpečenia a správy.

HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini sa predáva od 389 eur.

HP Engage One Prime

Elegantné a zároveň dostupné all-in-one pokladničné riešenie s Androidom určené pre potreby menších podnikateľov. Bleskovo sa spúšťa, výborne si rozumie s obľúbeným softvérom Android a platobnými službami a poteší svojou spoľahlivosťou a zabezpečením. Čistú predajnú plochu zaručí premyslené vedenie káblov a flexibilný 14-palcový dotykový displej s Full HD rozlíšením, ktorý možno pohodlne nakláňať, alebo dokonca preklápať medzi predavačom a zákazníkom. Vstavané periférie ako čítačka magnetických pások a čipov NFC pre overenie používateľa a kamera pre skenovanie QR kódov a tovaru, robia systém jednoduchý, všestranný a bezpečný.

HP Engage One Prime je už dostupný na slovenskom trhu. Cena sa pohybuje okolo 600 – 700 eur v závislosti od prítomnosti sekundárneho displeja.


  •  
  •  
  •  
Flattr this!

Inštalujeme službu Instant Ink: HP Smart na OfficeJet 8012e

Zhruba pred pol rokom sme písali článok o službe „prenajímajúcej“ tlač (Instant Ink), s ktorou firma Hewlett-Packard mieri najnovšie aj na domácich používateľov či živnostníkov. Sami sme si to trochu vyskúšali a ako to celé funguje, si ukážeme v rámci tohto krátkeho článku. Jeho súčasťou bude aj letmý pohľad na lacné multifunkčné zariadenie OfficeJet 8012e s atramentovými kazetami. Celý článok „Inštalujeme službu Instant Ink: HP Smart na OfficeJet 8012e“ »

  •  
  •  
  •  

HP: Prenajatá tlač Instant Ink je výhodnejšia než „vlastná“

Prenájom atramentu alebo toneru znie už fakt trochu bizarne, HP ale v tomto systéme vidí priestor na zlepšenie plošnej tlače ako takej. Tá by mala byť so službou Instant Ink používateľsky prívetivejšia, lacnejšia i ekologickejšia. Ako to celé funguje a prečo by ste sa mali vzdať doterajších nákupov spotrebného materiálu, nám zástupca firmy odprezentoval na tematickej konferencii. Celý článok „HP: Prenajatá tlač Instant Ink je výhodnejšia než „vlastná““ »

  •  
  •  
  •  

OMEN 15: herný notebook s vynikajúcou konektivitou

Herný rad OMEN od HP sa každým rokom zlepšuje a pomaly ale iste si vybojoval miesto medzi značkami ako Asus, MSI či Gigabyte. Najnovšia iterácia OMEN 15 prináša výrazný redizajn na vonok ale aj vo vnútri. Takisto ide o jeden z mála notebookov, ktorý ponúka procesory AMD Ryzen 4000 (Renoir), hoci testovanú konfiguráciu máme s 10. generáciou Intel, ale na rozdiel od AMD (so slabšími GPU) až s GeForce RTX 2070. Celý článok „OMEN 15: herný notebook s vynikajúcou konektivitou“ »

  •  
  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *