Philips 439P9H – širokáč na multitasking s kamerou

Detaily

Ultrawide monitory majú nielen herné, ale aj pracovné využitie. To obzvlášť vtedy, ak ide o tzv. super ultrawide alebo modely s pomerom strán 32:10. Presne do tejto kategórie spadá aj Philips 439P9H. Okrem širokého displeja zaujme aj inými vlastnosťami, ako je bohatá portová výbava alebo IR kamera pre Windows Hello. Ponúka tiež KVM switch na pripojenie príslušenstva k dvom počítačom naraz a ich jednoduchého prepínania.

Základné parametre


Balenie a výbava

Kartónová škatuľa s vyobrazením monitora a zopár jeho základných funkcií je pomerne veľká a ťažká, čo odhaľuje, že ide o riadny kus monitora.

V balení okrem monitora nájdete napájací adaptér, dokumentáciu, káble HDMI aj DisplayPort, a dokonca aj kábel z USB-C na USB typ A na prepojenie s PC.

Masívny stojan sa bude musieť vysporiadať s vyššou hmotnosťou panelu, preto sú jeho rozmery väčšie, než býva zvykom. Jeho rozmery sú cca 35 × 30 cm a zaberú značnú časť stola, musíte s tým preto vopred počítať.

   

Stojan je zložený z jednej časti, netreba ho tak skladať a skrutkovať nohu k podstavcu.

K zadnej časti displeja ho však už budete musieť priskrutkovať, hoci aj tu nájdete ľahké založenie stojana do otvorov v úchyte VESA. Vzhľadom na vyššiu hmotnosť displeja však nutnosť použiť skrutky nebudem pokladať za negatívum ako pri iných monitoroch.

   

Predný pohľad na monitor nám ukazuje predovšetkým jeho veľkú šírku. Formát 32:10 patrí k netradičným, no na produktivitu je vzhľadom na vyššiu výšku vhodnejší ako častejšie používaných 32:9. V praxi ide o dvojicu 16:10 Full HD displejov, ktoré máte ale spojené do jedného bez predelujúceho rámčeku v strede.

Zadná strana nemá žiadnu špeciálnu výbavu, ako je podsvietenie či držiak na slúchadlá. Je tu len uchytenie stojana, portová konektivita a hore môžete vidieť kameru, na ktorú sa pozrieme o chvíľu.

Displej ponúka jedno z väčších zakrivení, konkrétne 1800R. Vzhľadom na väčšiu šírku monitora je to viditeľnejšie.

Všetka portová výbava je umiestnená na pravom boku zadnej časti. Je tu konektor HDMI 2.0, dvojica DisplayPort 1.4, dvojica 5 Gb USB-C 3.2 gen 1 a štvorica klasických 5 Gb portov USB typ A , z ktorých jeden ponúka rýchle nabíjanie. Nechýba ani audio jack a zaujímavosťou je RJ-45 ethernetový port. Monitor teda ponúka kompletnú výbavu pre dokovanie notebookov, ale aj počítačov a to dokonca pre dva naraz.

Na druhej strane je už len konektor na napájanie integrovaného zdroja a vypínač.

Pozrite sa na spomínanú kameru. Tá sa vysúva z vrchnej časti displeja a následne sa sklopí o 90 stupňov.

Ponúka Full HD video a 2 Mpx rozlíšenie. Čo je ale zaujímavejšie, je kompatibilita s rozpoznaním tváre Windows Hello na jednoduché prihlasovanie do počítača. Toto je funkcia, ktorú nájdete na niektorých notebookoch ako napríklad Asus ZenBook 14 alebo MSI GS66 Stealth. Rozhodne ide o zaujímavé rozšírenie možností počítača, či už z pohľadu bezpečnosti alebo jednoduchosti používania. V dnešnej dobe home-office sa zíde aj samotná Full HD kamera.

Monitor ponúka výškové nastavenie a náklon panelu, rovnako aj natáčanie do strán. Pivot tu ako ani pri iných ultrawide monitoroch nenájdete, nakoľko jeho využitie je nereálne. Výškové nastavenie je v rozsahu 130 mm. V najnižšom bode je 40 mm od podložky spodnou hranou a 400 mm vrchnou hranou. V najvyššej polohe je vo výške 170 mm a 530 mm pre vrch displeja.

Okrem výšky viete nastaviť aj sklon monitora od -5 do +10 stupňov. Spomenuté naklonenie do strany je možné v rozsahu 20 stupňov do oboch strán.

Backlight bleed pri zobrazení čierneho pozadia je viditeľný, nie je však nijak prehaný. Pri takýchto veľkých displejoch nejde ale o nič netradičné.


  •  
  •  
  •  
Flattr this!

Pastva pre oči. Test monitora MSI MPG 321URX QD-OLED

Ako sa hovorí, do tretice všetko dobré. Tretí OLED u nás v teste je po širokáči MSI a obrovi ROG opäť z dielne MSI a tentokrát konečne tradičnejší 32″ formát so 4K rozlíšením a s obnovovacou frekvenciou obrazu až 240 Hz, čo sú špičkové parametre. Okrem toho prináša MPG 321URX tretiu generáciu QD-OLED s 3-ročnou zárukou a veľkým množstvom funkcií, na ktoré sa pozrieme podrobnejšie. Celý článok „Pastva pre oči. Test monitora MSI MPG 321URX QD-OLED“ »

  •  
  •  
  •  

Monitor Philips 40B1U5601: Veľký, ultraširoký a rovný

Ultraširoké monitory boli dlhé roky dostupné predovšetkým v 34-palcovom vyhotovení. Či už išlo o modely s rovnými alebo zahnutými panelmi, na prácu alebo na hranie. Philips však po novom expanduje a prechádza na 40-palcovú uhlopriečku. Jedným z prvých takýcho zväčšenych prírastkov je WQHD monitor s označením 40B1U5601, sprituálny nástupca Philips 34B1U5600. Ten už z testov poznáte. Celý článok „Monitor Philips 40B1U5601: Veľký, ultraširoký a rovný“ »

  •  
  •  
  •  

AOC U32P2CA – Známa tvár s nový trikom

Pri pohľade na U32P2CA môžete zažiť mierne deja-vu. Ide totiž o vynovenú verziu U32P2, ktorý sme pred nejakým časom testovali. Novinka navonok neponúka žiadne zmeny a neprináša ani nový panel, ale jedno zásadné zlepšenie, ktoré ocenia najmä používatelia notebookov. Ako už možno podľa modelového označenia tušíte, ide o USB-C konektor. A nie hocijaký, ale s podporou 65 W nabíjania aj DisplayPort 1.2. Celý článok „AOC U32P2CA – Známa tvár s nový trikom“ »

  •  
  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *